Fritlégy elleni védekezés

Kukorica (növényfaj) - Wikipédi

Amennyiben 2 db lárva/m 2 egyedsűrűséget meghaladja a létszám, vegyszeres védekezés válik szükségessé. A hazai rendeletek alapján a kártevő veszélyesnek minősül, így az ellene való védekezés kötelező. A vegyi védekezésnél fontos, hogy az állománykezelés a fiatalabb lárvák ellen irányuljon Az állami védekezés végrehajtásához a Karate Zeon 5 CS rovarölő permetezőszer felhasználható Szőlő aranyszínű sárgasága fitoplazma által fertőzött területeken a Scaphoideus titanus kabóca elleni megelőző védekezésekhez szőlő, gyümölcs és zöldségfélékkel hasznosított zártkerti területeken 0,2-0,25 l/ha. A kukoricabogár elleni védekezés leghatékonyabb módja a vetésváltás. Fontos a tudás. Látható, hogy a kukoricamoly, a gyapottok-bagolylepke és az amerikai kukoricabogár elleni védekezések kiindulópontja a fajok rajzásának és rajzáscsúcsainak pontos ismerete

A kukorica kelés utáni növényvédelme, gyomirtás, állati

1. terjed J vírusok elleni védekezés sikere nagyrészt attól függ, hogy a vektorok vírusterjeszt J képességét meg tudjuk-e akadályozni. 6. Növényvektorokkal: talajlakó gombákkal és az aranka-fajokkal történJ vírusátvitel ismert. Például a répa a lucerna mozaik ví rust a nagy aranka is képes átvinni
  2. mezei pocok elleni védekezésekhez szántóföldi és kertészeti kultúrájú és mezőgazdaságilag nem művelt területeken Reanal Finomvegyszergyár Zrt. Redentin 75 RB rágcsálóirtó szer szükséghelyzeti forgalomba hozatali felhasználási (eseti) engedély 2012. év őszén-2013. év telé
  3. A növényállomány erőteljes fejlődését segítő agrotechnika mérsékeli a kártételt. A korai vetésű gabona kiheverheti a károsítást. Kémiai védekezés pl. diflubenzuron hatóanyaggal, súlyos kár esetén talajfertőtlenítő szerekkel lehetséges a fritlégy elleni védekezéssel összekapcsoltan
  4. Az őszi búza növényvédelmének nagyon fontos eleme a kórokozók elleni védekezés. A gomba-betegségek okozta kártétel mértéke nagymértékben függ az évjárattól, a gomba fellépésének időpontjától, a fertőzöttség mértékétől és a fajta fogékonyságától. csapadékos időjárás esetén a fritlégy (Oscinella.
  5. Dr. Dolinka Bertalan - F. T. Oraby: Különböző citroplazmásan himsteril donorok és a kukorica fritlégy rezisztenciája: 247: Rácz Vera: A gabonafutrinka /Zabrus tenebrioides Goeze/ elleni védekezés és a kártevő előrejelzésének ujabb eredményei: 24
  6. Jenser Gábor - Bognár Sándor: A kártevők elleni védekezés ökológiai alapjai: 7: Agrotechnikai módszerek: 8: A biológiai védekezés lehetőségei: 11: A kémiai védekezés lehetőségei: 14: Jenser Gábor - Vörös Géza: A kártevők egyedszámának megállapítása: 16: Talajlakó kártevők egyedszámának felmérése: 1

Fiatalkori kártevők elleni védekezési eljárások a kapás kultúrákban E fajok, károsító csoportok ellen alkalmazható konkrét védekezési elemek tárháza rendkívül szűkös. Az agrotechnikai elemek esetében az elővetemény-, ill. a szomszédos táblákon termesztett kultúrák milyensége meghatározó lehet az egyes fiatalkori. Az imágók elleni védekezés időszaka a virágzásra esik, így a technológia és az alkalmazott szer kiválasztása során a méhek védelmének kiemelt figyelmet kell szentelni. (Diptera) közül a főleg kalászos gabonákon károsító fritlégy (Oscinella frit) jelenhet meg a kukoricán is. A levélbogarakhoz sorolt muharbolhák.

A lárva elleni leghatékonyabb védekezés a vetésváltás, de szükséges a. kártevő. elleni speciális csávázás, a. talajfertőtlenítés. és az imágó elleni védekezés is fontos. Jelentős. kárt okozhat a kukoricamoly és a gyapottok bagolylepke lárvája is. A kukorica kórokozói és. kártevői. elleni eredményes védekezés Nagy E.: A gabonafutrinka elleni védekezés, különös tekintettel a megelőző kémiai védekezésre 163 Szökő Gy.: A lucerna fertőző hervadásának hazai előfordulása 168 Dolinka B. - Delyné Draskovits Á.: A fritlégy és a szárlégy új kártétele a kukoricában 171 Szigethy L.: A CCC vegyszer alkalmazásáról 17 A kémiai védekezés történhet teljes felületkezeléssel, ez esetben különleges kijuttatóeszközt nem igényel, és a nagy egyedszámú kártevők ellen is hatékony. Mesurol 500 FS 500 g / l metiokarb (fritlégy, fácánkár) A kukorica kelésekor károsító talajlakó kártevők elleni készít­mények. Alligator 480 g / l.

Növényvédelem Digitális Tankönyvtá

1. A Dunántúlon, szórványosan fritlégy kártételt észleltek. Összességében nem súlyos a fertőzöttség, a növények 3-4 %-a érintett, de helyi gócokban lehet ez magasabb is. Az utóbbi években nagy kárt okozott a kukoricamoly. Az idén is korán indult a repülése, már ott van a táblákon, fogják a csapdák
  2. Rovarkárok elleni védekezés Kártevők, károk (nematódák nélkül!) •Talajlakók •Drótféreg •Kukoricabogár (lárva) •Csimaszok/pajorok •Mocskospajor •Koraiak •Barkók •Földibolhák •Fritlégy Megoldások (nincs jó megoldás!) •Magcsávázás, talajfertőtlenítés •Neonikotinoidok •Foszfosavészterek •Egyebe
  3. A lárvák elleni védekezést akkor kell elvégezni, ha egyedszámuk 3-5 között van m2-enként. A védekezés eredményessége megkívánja, a helyes vetési sorrend betartását. A szalmát aratást követően rövid időn belül takarítsuk be. Végezzük el a tarlóhántást
  4. Védekezés: - rezisztenciára nemesítés, - vírusterjesztô levéltetvek elleni inszekticides védekezés. Árpa sárga törpeség vírus Barley yellow dwarf virus (BYDV) A vírus általánosan elterjedt, fertôzi ter-mesztett gabonaféléinket, és a vadon élô vagy termesztett fûféléket is (a Bromus fajokon gya-kori)
  5. A rovarkártevők elleni tavaszi védekezés gyakran arra az időszakra esik, amikor a gyomnövények virágoznak, nehezítve ezzel a rovarölő szeres kezeléseket. 22 a fritlégy, az őszi gabonalegyek és a csócsároló ellen is. A felszívódó gombaölő hatóanyaga a difenokonazol és a kontakt fludioxonil, a csírakori.
  6. Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu's.

Gazdasági veszélyt jelentő fiatalkori lombkártevő

kukorica növényédelmi technológiája, fritlégy

A kémiai védekezés történhet teljes felületkezeléssel, ez esetben különleges kijuttató eszközt nem igényel, és a nagy egyedszámú kártevők ellen is hatékony. Ez a módszer jól illeszkedik a vetés-előkészítés technológiai sorába, költségszintje nem haladja meg egy átlagos, sorba adagolt granulátumos. Lényegében a védekezés időpontját határozza meg. Pl. a repcetábla meghálózása után meghatározzuk a Meligethes aeneus mennyiségéből a konkrét fritlégy (Oscinella frit)**; csíkoshátú búzalégy így maga a nőstény a kártevő. E faj elleni előrejelzési lehetőségek nincsenek igazán kidolgozva. A kártevő elleni védekezés leghatékonyabb módszere a megelőzés, amit vetésváltással és talajfertőtlenítéssel érhetünk el. Csemegekukorica termesztésünk csak akkor lesz eredményes, ha az egyes agrotechnikai műveleteket, az általános és specifikus technológiai elemekkel összhangban alkalmazzuk Inváziós rovarok elleni védekezés II. a történet folytatódik Dr. Vétek Gábor és munkatársai. Szent István Egyetem, Kertészettudományi Kar Rovartani Tanszék Inváziós rovarok elleni védekezés II. a történet folytatódik Dr. Vétek Gábor és munkatársai Ázsiai márványospoloska (Halyomorpha halys) a . Részletesebbe A védekezés időzítése szempontjából kulcsfontosságú megelőzni a zászlós levelek fertőződését, melyek a termésképzés 60 százalékáért felelősek. Megfelelő, nem túlzott nitrogén tápanyagellátással és időben elvégzett (például kéntartalmú) fungicides védekezéssel az állomány egészségesen tartható

A fonálférgek elleni védekezési lehetőségek között első helyen a megelőzés áll. Fontos a talajvizsgálat, s nagyon fontos a fertőzésmentes szaporítóanyag. Agrotechnikai védekezésként fontos a vetésforgó, a kémiai védekezés költségessége, toxicitási veszélye és gyakran bizonytalansága miatt utolsó helyen áll. 1.1.1 A védekezés megegyezik a szártörő gombánál felsoroltakkal. Az egyoldalú vagy túlzott nitrogén műtrágyázás a betegséggel szembeni fogékonyságot növeli. Feketerozsda Védekezési lehetőségek: A kórokozó elleni rezisztencianemesítést nehezíti, hogy rasszainak száma a 200-at meghaladja, ennek ellenére a nemesítés.

Védjük meg az őszi búzát! - A kalászosok őszi

A napraforgó és repce kártevői elleni védekezés megoldható, de jelentősen drágulhat. (2. kép) és a fiatalkori kártevők (barkók, fritlégy, levéltetvek, kabócák) ellen is. Born in 1917, began his career at the Plant Protection Institute of the Hungarian Ministry of Agriculture, Budapest, as an agricultural entomologist focusing research on the biology and control of pest insects including biological control and sterile male technique

Ez a téma mindig aktuális - Agrárágaza

Video: Szükséghelyzeti felhasználási engedélyek 2013

• ジョージアオキーフ 家.
  • Russell hobbs kávéfőző filter.
  • Nosztalgia reklámok.
  • Metu animáció felvételi.
  • Han solo gyerekei.
  • Mi jellemző a lipicai ló fajtára.
  • Felfújható garázs árak.
  • Parafadugó vásárlás.
  • Dodge charger fogyasztás.
  • Dora and the Lost City of Gold.
  • Ebony Skyrim.
  • Anorexia oldal.
  • Egészséges csirkemell receptek.
  • Ingyenes cicás háttérképek.
  • Sony 10 18 eladó.
  • Yamaha TDR 125.
  • Peteéréskor mell váladékozása.
  • Andrológiai vizsgálat.
  • Ubrankovics júlia családja.
  • Brad Pitt instagram.
  • Feliratos baba body.
  • Marketing gondolattérkép.
  • Tesco kenyérsütő receptek.
  • Síita fogalma.
  • Eladó régi konyhakredenc.
  • Ips vs non ips.
  • Héra prémium clean karamellás tej.
  • Az orosz jeti.
  • Kókusz szelet andi konyhája.
  • Bölcsességfog műtét után lyuk.
  • Szovjet német megnemtámadási egyezmény.
  • Csavart fűz ág dekoráció.
  • Mit jelent a tbt.
  • Hogyan grillezzünk.
  • Fekvő szalagfűrész.
  • Archimedes találmányai.
  • Medela mellbimbóvédő.
  • Atomerőmű építés.
  • Rendőrségi modell autók.
  • Vizszuro teknos.
  • Sörényes hangyász.